Kalkoen op de Prinsenborg

Kapitein P.F. (Frans) de Nijs gold, vooral in het begin van zijn gezagvoerderstijd, als een man van ‘zuinigheid met vlijt’. Kok J. Traas daarentegen huldigde de stelling: ‘Na gedane arbeid is het goed eten.’

prinsenborg

Een tot verbeelding sprekende anecdote is de volgende: Kerst midden jaren ‘60. Ter bereiding van het diner bestelde de kok bij een scheepshandelaar in Brunsbüttel een aantal kalkoenen. Bij passage door het Kielerkanaal werd het gevogelte aan boord bezorgd, wat door kapitein De Nijs werd waargenomen. ‘Kalkoenen? Wie betaalt dat? Terug ermee!’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kalkoen op de Prinsenborg | Schuttevaer.nl

Kalkoen op de Prinsenborg

Kapitein P.F. (Frans) de Nijs gold, vooral in het begin van zijn gezagvoerderstijd, als een man van ‘zuinigheid met vlijt’. Kok J. Traas daarentegen huldigde de stelling: ‘Na gedane arbeid is het goed eten.’

prinsenborg

Een tot verbeelding sprekende anecdote is de volgende: Kerst midden jaren ‘60. Ter bereiding van het diner bestelde de kok bij een scheepshandelaar in Brunsbüttel een aantal kalkoenen. Bij passage door het Kielerkanaal werd het gevogelte aan boord bezorgd, wat door kapitein De Nijs werd waargenomen. ‘Kalkoenen? Wie betaalt dat? Terug ermee!’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer