Steeds meer verantwoord gekweekte vissoorten

Het gaat goed met de verduurzaming van de internationale viskweek, de sterkst groeiende voedselproductiesector van de wereld. Dat meldt Aquaculture Stewardship Council (ASC), dat zijn hoofdkantoor in Utrecht heeft. ‘In ruim twee jaar zijn meer dan 100 kwekerijen in ons certificeringsprogramma verwelkomd.’

Meer dan helft consumptievis afkomstig uit kwekerijen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Steeds meer verantwoord gekweekte vissoorten | Schuttevaer.nl

Steeds meer verantwoord gekweekte vissoorten

Het gaat goed met de verduurzaming van de internationale viskweek, de sterkst groeiende voedselproductiesector van de wereld. Dat meldt Aquaculture Stewardship Council (ASC), dat zijn hoofdkantoor in Utrecht heeft. ‘In ruim twee jaar zijn meer dan 100 kwekerijen in ons certificeringsprogramma verwelkomd.’

  • Meer dan helft consumptievis afkomstig uit kwekerijen

Door Patrick Naaraat
Vorig jaar is het aantal deelnemers zelfs verdubbeld. ‘Van 57 ASC-gecertificeerde tilapia- en pangasiuskwekerijen begin 2014, naar 116 kwekerijen begin 2015 met ook gecertificeerde zalm, forel en garnalen.’
De certificering wordt gestimuleerd door invloedrijke inkopers. ‘Bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro bijvoorbeeld staat vis van ASC-gecertificeerde kwekerijen op het menu. Nederlandse supermarkten hebben gezamenlijk afgesproken in 2016 alleen nog ASC-gecertificeerde vis in te kopen. Nog eens 15 andere Europese supermarkten en merken, maar ook supermarkten in Japan, Canada en Australië hebben zich eveneens gecommitteerd.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer