Urker vissers op culinaire toer

De schol moet in de schijnwerpers. Met die bedoeling investeerde de Urker kottereigenaar Klaas Kramer van de GY-57 in een eigen stand op de 11de editie van de Spakenburgse visbeurs voor visdetaillisten en ambulante handelaren.

Urker vissers op culinaire toer

Recepten van Fokke Kramer moeten Nederland veroveren

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Urker vissers op culinaire toer | Schuttevaer.nl

Urker vissers op culinaire toer

De schol moet in de schijnwerpers. Met die bedoeling investeerde de Urker kottereigenaar Klaas Kramer van de GY-57 in een eigen stand op de 11de editie van de Spakenburgse visbeurs voor visdetaillisten en ambulante handelaren.

Urker vissers op culinaire toer
  • Recepten van Fokke Kramer moeten Nederland veroveren
  • ‘Scholpromotie is noodzakelijk’

Door W.M. den Heijer
Op deze beurs is het ongebruikelijk om als visser een stand te bemannen. Doorgaans hebben alle stands betrekking op materialen of producten die de viswinkelier goed van pas komen. Kramer liet zich er niet door van de wijs brengen. Het is in zijn ogen noodzakelijk dat de schol beter onder de aandacht komt van zowel de winkelier als de consument. De platvis uit de Noordzee wordt te weinig gegeten en dat leidt mede tot een slechte prijs op de afslag. Gewapend met scholrecepten van oomzegger Fokke Kramer gingen Klaas en zijn neef op de culinaire toer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer