Autopsie

Opvarenden gezonken zeiljacht Bayesian vermoedelijk niet verdronken maar gestikt

Vier mensen die om het leven kwamen door het zinken van het zeiljacht Bayesian zijn niet verdronken, maar gestikt. Dat is gebleken uit autopsie op hun lichamen, melden Britse en Italiaanse media. Ze hadden ook geen verwondingen. Het lijkt erop dat de vier in een hut waren, waar de zuurstof langzaam maar zeker op is geraakt terwijl de ruimte zich vulde met kooldioxide.

Superjacht Bayesian
Het zinken van de Bayesian heeft het leven gekost aan zeven mensen. Foto Yachtcharterfleet

De vier zijn de echtparen Jonathan en Judy Bloomer en Chris en Neda Morvillo, meldt de BBC op gezag van het Italiaanse persbureau ANSA. De krant La Repubblica meldt dat de duikers hun lichamen vonden aan de hoogstgelegen kant van het gekantelde schip. Het lijkt er daarom op dat ze nog bewust een luchtbel hadden opgezocht.

Het 56 meter lange zeilschip zonk op 19 augustus voor de kust van Siciliƫ. In totaal kwamen zeven mensen om het leven, onder wie de eigenaar Mike Lynch en zijn 18-jarige dochter Hannah. Hun lichamen worden naar verwachting later donderdag onderzocht.

Er is onderzoek ingesteld naar de rol van drie bemanningsleden bij het zinken van het schip. De reddingsoperatie duurde dagen. De hulpdiensten hadden grote moeite om binnen te komen door de diepte waarop het lag.