Zeevracht

DSV en CVC willen allebei 14 miljard euro neerleggen voor DB Schenker

De Deense transportgroep DSV en CVC Capital Partners hebben afzonderlijk bindende biedingen van minimaal 14 miljard euro uitgebracht op DB Schenker, de logistieke tak van Deutsche Bahn.

In Noorwegen wilde DB Schenker containers vervoeren op deze volledig elektrische autonoom varende coaster. Het is bij een plan gebleven. Foto Naval Dynamics

Deutsche Bahn kondigde in december aan een verkoop van DB Schenker te onderzoeken. Een verkoop zou het Duitse staatsbedrijf helpen zijn schulden te verminderen en zijn binnenlandse spoorwegactiviteiten te moderniseren, een belangrijke prioriteit van de overheid

Het door CVC geleide consortium heeft ook een bod van maximaal €16 miljard ingediend, waarbij de Duitse overheid zou herinvesteren voor een belang van ongeveer 25% in DB Schenker. Het private-equitybedrijf heeft in zijn voorstellen beloofd om zowel het merk DB Schenker als het Duitse hoofdkantoor te behouden, aldus de bronnen.

DSV en CVC worden gezien als de belangrijkste kanshebbers voor de logistieke divisie van Deutsche Bahn nadat AP Moller-Maersk zich in juli uit de race terugtrok, meldde Bloomberg News eerder.

Een mogelijke verkoop van DB Schenker zou een van de grootste Europese transacties van dit jaar kunnen worden.