Oesters smaken goed dit jaar

Het oesterseizoen 2009 is in Yerseke geopend en de oesterkwekers mogen tevreden zijn. Dit jaar zijn de oesters goed van smaak en zitten ze stevig in het vlees. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest; er werd niet veel verdiend in de oesterbranche.

‘De kwaliteit is gewoon goed en de oogst veelbelovend’, constateert Cees van Liere als voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging. ‘De creuze is ruim voorradig, de kwekers gaan uit van een voorraad van dertig tot veertig miljoen. De platte Zeeuwse oester is zoals gewoonlijk veel schaarser. Toch denken we 800.000 tot een miljoen platte oesters te kunnen aanleveren.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Oesters smaken goed dit jaar | Schuttevaer.nl

Oesters smaken goed dit jaar

Het oesterseizoen 2009 is in Yerseke geopend en de oesterkwekers mogen tevreden zijn. Dit jaar zijn de oesters goed van smaak en zitten ze stevig in het vlees. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest; er werd niet veel verdiend in de oesterbranche.

‘De kwaliteit is gewoon goed en de oogst veelbelovend’, constateert Cees van Liere als voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging. ‘De creuze is ruim voorradig, de kwekers gaan uit van een voorraad van dertig tot veertig miljoen. De platte Zeeuwse oester is zoals gewoonlijk veel schaarser. Toch denken we 800.000 tot een miljoen platte oesters te kunnen aanleveren.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer