Nederlanders eten 54.000 ton vis

In 2008 werd in Nederland ruim 54.000 ton aan vis, schaal- en schelpdieren gekocht ter waarde van 490 miljoen euro. In 2007 was dit 55.000 ton voor 492 miljoen. Onder jongere huishoudens (onder 35 jaar) is het aantal viskopers gestegen, de vijftig-plussers blijven echter de grootste eters van vis.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek naar het thuisverbruik van vis dat het GfK elk jaar voor het Nederlands Visbureau uitvoert. Over het hele jaar wordt aan de eigen eettafel gemiddeld 3,4 kilo vis per persoon gegeten. Gemiddeld zette de Nederlander een keer in de drie weken vis op tafel. De veelkopers eten gemiddeld drie keer per maand vis.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederlanders eten 54.000 ton vis | Schuttevaer.nl

Nederlanders eten 54.000 ton vis

In 2008 werd in Nederland ruim 54.000 ton aan vis, schaal- en schelpdieren gekocht ter waarde van 490 miljoen euro. In 2007 was dit 55.000 ton voor 492 miljoen. Onder jongere huishoudens (onder 35 jaar) is het aantal viskopers gestegen, de vijftig-plussers blijven echter de grootste eters van vis.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek naar het thuisverbruik van vis dat het GfK elk jaar voor het Nederlands Visbureau uitvoert. Over het hele jaar wordt aan de eigen eettafel gemiddeld 3,4 kilo vis per persoon gegeten. Gemiddeld zette de Nederlander een keer in de drie weken vis op tafel. De veelkopers eten gemiddeld drie keer per maand vis.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer