halfafzinkbare

Scheepsspotters kunnen paar dagen extra genieten van Boka Vanguard en Fremantle Highway

Het halfafzinkbare zware-ladingschip Boka Vanguard vertrekt zaterdag 19 oktober met de Fremantle Highway naar China. Eerst zal het vrijdag naar de Maasvlakte verplaatsen, waar de laatste voorbereidingen worden getroffen. In de eerdere planning zou het schip donderdag 17 oktober naar zee gaan.

Fremantle Highway aan boord van de Boka Vanguard. Het schip is inmiddels niet meer afgezonken, zoals op de foto. Foto Boskalis

Het schip vertrekt morgenochtend tussen 10:00 en 12:00 uur van de ligplaats in het Calandkanaal naar de Maasvlakte. Reden voor vertrek is dat de plaats in het Calandkanaal morgen vrij moet zijn, laat Boskalis weten. Op de nieuwe ligplaats in de Rotterdamse haven worden vervolgens de laatste voorbereidingen uitgevoerd. Zaterdag vaart het zware-ladingschip uit en zal vervolgens een kleine 60 dagen onderweg zijn naar de werf van de Chinese Qingshan Shipyard Group in Xiamen. Daar wordt een tweede leven gegeven aan de lading van de Boka Vanguard, de car carrier Fremantle Highway.

Boskalis laat weten dat het vertrek op zaterdag geen logistieke problemen oplevert, er was een buffer ingecalculeerd.

Tekst gaat verder onder de foto

Fremantle Highway is een relatief kleine lading voor de Boka Vanguard.