Symphonie

Koning onthult nieuwste KNRM-boot: Prins Johan Friso

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag 12 oktober de naam onthuld van de nieuwste reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De boot zal de naam Prins Johan Friso dragen, ter nagedachtenis aan de in 2013 overleden broer van de koning.

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag de naam onthuld van de nieuwste reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Hij voer ook een stuk mee met een reddingsboot. Foto KNRM

De onthulling had plaats tijdens de première van ‘Symfonie van het Water’ in het kader van het 200-jarig bestaan van de KNRM. Deze voorstelling is een eerbetoon aan de ruim 1500 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de veiligheid op zee. Directeur Jacob Tas van de KNRM benadrukte het belang van deze eer: ‘Het is geweldig dat de koning op deze manier onze vrijwilligers een hart onder de riem steekt. Deze boot met zo’n bijzondere naam is een prachtige toevoeging aan onze vloot.’

Voorafgaand aan de voorstelling sprak koning Willem-Alexander met verschillende vrijwilligers, vergezeld door de nieuwe burgemeester van Rotterdam, Carola Schouten, en commissaris van de koning Wouter Kolff. De betrokkenheid van de koninklijke familie bij de KNRM gaat terug tot de oprichting in 1824.

Muzikaal spektakel

Koning Willem Alexander onthult nieuwe KNRM-boot samen met Stef Bos en KNRM-directeur Jacob Tas.
Fotograaf Nathan Reinds.

‘Symfonie van het Water’, geregisseerd door Eric van Tijn, bracht artiesten zoals Stef Bos en Elske DeWall op het podium, die zich lieten inspireren door de verhalen van KNRM-vrijwilligers. De voorstelling verweefde muziek met de ervaringen van geredde personen en donateurs. Het evenement is alleen nog op 14 oktober in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Met deze nieuwe reddingboot en de steun van vrijwilligers blijft de KNRM zich inzetten voor veiligheid op het water.