Maritime Talent Days

Jong geleerd is oud gedaan; jeugd krijgt maritiem voorproefje tijdens Maritime Talent Days Rotterdam

Opleidingsinstituut STC en Rotterdam Mainport Institute organiseren samen met het maritieme bedrijfsleven op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober voor de derde keer de Maritime Talent Days. Dit evenement biedt jong talent een kans kennis te maken met de maritieme sector. Doel is dat kinderen later een opleiding in deze richting kiezen. Jongeren krijgen de kans zich te oriënteren op een baan in de ‘natte wereld’.

Jongeren leren van alles over de maritieme wereld op de Maritime Talent Days in Rotterdam. Foto STC

Netwerkdag voor studenten en alumni

Op vrijdag 11 oktober heeft een groot netwerkevenement plaats, speciaal voor mbo- en hbo-studenten van de maritieme opleidingen van het STC en het RMI. Maar liefst 600 studenten en alumni zullen deelnemen aan deze bedrijvendag. Er zijn ruim 90 bedrijven uit de zeevaart, waterbouw, binnenvaart, scheepsbouw en de maritieme maakindustrie vertegenwoordigd. Gedurende de dag krijgen studenten de kans op de banenmarkt in gesprek te gaan met bedrijven en deel te nemen aan diverse workshops, gericht op innovaties en carrièrekansen binnen de maritieme sector.

Interactieve dag voor kinderen

Op zaterdag 12 oktober worden tussen 10:00 en 15:00 uur ruim 200 kinderen van het Zeekadettenkorps Nederland en Waterscouting Nederland verwelkomd. Voor hen is een interactief programma samengesteld met maritieme workshops, spectaculaire demonstraties, uitdagende activiteiten, scheepsbezichtigingen en rondvaarten. Diverse partners uit het bedrijfsleven, zoals het Loodswezen en Port of Rotterdam, stellen schepen beschikbaar voor rondvaarten, terwijl docenten en bedrijven workshops verzorgen op simulatoren en in praktijklokalen. Zo krijgen de kinderen op een actieve manier een indruk van de boeiende beroepen en opleidingen binnen de zeevaart, binnenvaart en scheepsbouw.

De Maritime Talent Days zijn op de STC-locatie aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam.