Schipper ongedeerd

Duitse redders bergen zeilboot na aanvaring

Duitse redders zijn met enkele schepen een aantal uren bezig geweest met het bergen van een zeilschip dat door een aanvaring met een kustvaarder zwaar beschadigd raakte. De aanvaring had plaats op donderdag 3 oktober, ‘s morgens rond half zeven.

De reddingskruiser Hermann Marwede met voor de boeg de dochterboot Verena die een redder op het aangevaren jacht overzet. De lijn vanaf het aangevaren zeiljacht loopt naar de dochterboot Verena van de Anneliese Kramer. Foto Die Seenotretter DGzRS

Het 9,50 meter lange zeiljacht, onderweg naar Norderney met alleen een schipper aan boord, kwam op de Buiten-Elbe in aanvaring met de kustvaarder Lotta, onderweg van het Franse Rouen naar Klaipeda in Litouwen. Na het alarm rukten de reddingskruisers Hermann Marwede en Anneliese Kramer van het Deutsche Gesel schaft zur Rettung Schiffsbrüchigen met aan boord hun dochterboten Verena en Mathias uit. In afwachting van de komst van de redders maakte een ander zeilboot aan het beschadigde vaartuig vast.

Een geluk bij een ongeluk was dat het overboord geslagen zeil door wind, kracht 5, en stroming tegen de romp van het schip werd gedrukt waardoor de instroom van water beperkt bleef. De Matias nam de lijn over van het zeiljacht dat in eerste instantie hulp bood, de Verena zette een redder over op het te bergen schip. Uiteindelijke nam de Anneliese Kramer de sleep over en bracht die naar Cuxhaven. Daar liep de sleep tegen half een ’s middags binnen. De schipper van het zeilschip bleef ongedeerd. De waterpolitie doet onderzoek naar de aanvaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer